Masukkan biskut marie gaul rata2 sehingga kesemua bahagian biskut tersalut dengan bancuhan. Bahan- bahan kek batik 450gm biskut marie patah2kan -BELI ONLINE DI SINI 250g butter 1 cawan milo 110g BELI ONLINE DI SINI 34 cawan susu pekat.
Resepi asal kek batik sedap yang dikongsikan oleh Puan Radin Farisha di Facebook.
. Masukkan serbuk milo dan susu. Masukkan serbuk milo susu pekat dan serbuk koko. 500 gm biskut marie - patah 4 250 gm butter 4 biji telor gred A - pukul sikit 34 tin kecil susu pekat manis bole juga 12 cwn susu 14 cwn gula boleh rasa dan agak2 ikut.
Tekan-tekan adunan biskut Marie smpi rata. Masukkan biskut marie dan kacau sebati anggaran dalam 5-7minit. Panaskan butter di dalam periuk dan di atas api sederhana sehingga cair.
Kemudian masukkan mentega dan kacau lagi. Kacau sehingga pekat sebati. Tuang dalam tin berukuran 4 inci x 8 inci yang telah dialas.
Kemudian tuang atas kek batik. Tutup api dan angkat. 150g biskut Marie perasa coklat.
Biskut Marie - satu paket. Cara buat kek batik. Tuangkan biskut marie ke dalam loyang berukuran 10 inci lapik poyang dengan plastik atau guna loyang yang terbuka di bawahnya.
Kacau sehingga cair dan sekata semua choc. 200 gram biskut marie dipatah2 125 gram mentega 2 biji telur gred a 12 cawan susu pekat manis 12 cawan milo 2 sudu besar serbuk koko 14 cawan air 1 sudu teh esen. Susun biskut Marie dalam loyang.
Dalam pengisar satukan susu segar telur dan tepung kastard. Resepi Kek Batik Original Milo Biskut Marie Bahan-Bahan1. 3 biji telur 750 ml santan caranya.
Stress kejap tapi bila ingatkan request dari anak. Masak semuanya hingga didih. 500gm cream cheese dilembutkan 2 biji telur.
2 tablespoon tepung jagung. Biskut Marie butter caw serbuk koko. Sejukkan selama 30 minit.
Kemudian tuang 1 cawan. Guna kaedah double boiler. 2 sudu besar lemon juice.
150g biskut marie lebih kurang 35 keping 200g mentega 1 cawan susu pekat 2 cawan serbuk Milo Beli bahan-bahan Cara nak buat Resepi Kek Batik Milo Patahkan biskut. 1 caw Milo caw susu pekat. Masukkan semua bahan kecuali biskut ke dalam kuali.
Saya lapikkan guna plastik bekas biskut. Panaskan kuali dan masukkan mentega dalamnya sehingga mencair. Sementara tunggu adunan sejuk buat chocolate ganache.
CARA-CARA PENYEDIAAN KEK BATIK BISKUT MARIE Mula-mula cairkan butter didalam kuali setelah butter cair masukkan susu pekat dan cair. 14 caw susu cair untuk lembutkan kek cheese cream lembutkan- 30 min keluar dari peti. Tuangkan biskut marie ke dalam loyang berukuran 10 inci lapik poyang dengan.
Lapik plastik dalam loyang untuk memudahkan kek batik dikeluarkan nanti. Alhamdullilah akhirnya dapat siapkan KEK BATIK MARIE INDULGENCE time mula-mula baca resepi Ya Allah renyahnya kek ni. Sediakan kuali sesuai sebaiknya non stick pan.
Bancuh serbuk koko dan milo bersama 12 cawan air panas. 34 cup gula caster.
P1240213 Hidangan Penutup Dapur
Pin On Lovely Cakes Collection
Pin On Resipi Kuih Tradisional
Biskut Batik Cake Baking Recipes Cake Recipes Cake Oven
Kuih Biskut Batik Recipes Homemade Recipes Cooking Recipes